Haber

ABD Adalet Bakanlığı, Google’a ‘antitröst’ nedeniyle dava açtı

YENİ ABD Adalet Bakanlığı, dijital reklamcılık bölümündeki hakimiyetinin bir rekabet kaybı olduğunu savunarak Google’a 8 eyaletin başsavcısı ile dava açtı.

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın Kaliforniya, Colorado, Connecticut, New Jersey, New York, Rhode Island, Tennessee ve Virginia eyaletlerinin başsavcılarıyla Virginia Doğu Bölge Mahkemesinde antitröst davası açtığını duyurdu.

Şirketin çok sayıda dijital reklam teknolojisi çalışmasını tekelleştirdiği belirtilen açıklamada, Google’ın sektördeki hakimiyetine yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırmak veya ciddi şekilde azaltmak için rekabete aykırı, dışlayıcı ve yasa dışı yöntemler kullandığı iddia edildi.

Açıklamada, Adalet Bakanlığı ve başsavcılığın dijital reklam pazarındaki rekabeti yeniden tesis etmeyi amaçladığına dikkat çekildi.

Reklam teknolojisi rakiplerini son 15 yılda satın almalar yoluyla etkisiz hale getirdiği veya ortadan kaldırdığı söylenen açıklamada, şirketin dijital reklam pazarlarındaki hakimiyetini daha fazla yayıncı ve reklamvereni çalışmalarını kullanmaya zorlamak için kullandığı ve engellediği belirtildi. rakip eserlerin kullanımı.

Açıklamada, Google’ın sektördeki hakimiyetini pekiştirdiği belirtilirken, şirketin rekabete aykırı davranışlarının içeriğine de yer verildi.

2020’de ABD Adalet Bakanlığı, arama ve arama reklamcılığını tekelleştirdiği için Google’a karşı bir antitröst davası açtı.

lacin-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu